כולנו אוהבים לשהות בחללים נעימים, נקיים וריחניים, אך מכורח הנסיבות, לעיתים אנו נאלצים להתמודד עם ריחות לא טובים – בין אם מצב זה קורה בעבודה, בבית או בכל מקום אחר. אחת הדרכים היעילות ביותר לנטרול ריחות לא נעימים, היא בישום חללים. אז כיצד ניתן לבשם חללים ומהי השיטה הטובה ביותר? לפניכם כל מה שצריך לדעת בנושא. לגזור ולשמור.
כיצד ניתן לבשם חללים?
כיום קיימות בשוק מגוון שיטות לבישום חללים. אלה העיקריות שבהן:
• פוטפורי – פוטפורי הם מעין עלי כותרת מיובשים של פרחים שונים. ככל שהפוטפרי "טרי" יותר, כך הוא יפיץ ריח חזק יותר. את הפוטפורי ניתן להניח בנקודות אסטרטגיות בחדר, וכך למעשה לבשם את החלל.
• פניני ריח – פניני ריח הן מעין כדורים צמיגיים קטנים המגיעים בקופסה מחוררת, שקופה לרוב. בדרך כלל, פניני הריח שוהות בתוך מצע סבוני כלשהו, אשר מעניק לפנינים את ריחן הטוב. בדומה לפוטפורי, גם פניני הריח חזקות יותר ככל שהן יותר "טריות" (כלומר – חדשות), וגם אותן ניתן להניח באיזורים אסטרטגיים בחדר.
• סבונים ריחניים – כיום קיימים מגוון סוגים של סבונים ריחניים, בצורות ובצבעים שונים. מדובר בקישוט יפה לחדר, אשר ריחו אמנם אינו חזק מאוד, אך עדיין אפקטיבי במידה מסוימת. את הסבונים הריחניים לרוב נניח בחדרים כמו השירותים או האמבטיה, ולא בסלון הבית או בחדר השינה.
• ספריי ריח – ככל הנראה, מדובר בשיטה הנפוצה ביותר לבישום חללים – בדגש על חדר השירותים.
• מפיץ ריח חשמלי – מפיץ ריח חשמלי הוא מכשיר הפועל על בסיס סוללות וספריי ריח. המכשיר מפיץ את ספריי הריח לחלל החדר בכל פרק זמן מסוים, בהתאם להגדרת המשתמש, וכך שומר על החדר מבושם בכל שעות היממה.
מהי השיטה היעילה ביותר לבישום חללים?
על אף שלכל שיטה היתרונות והחסרונות שלה, השיטה היעילה ביותר לבישום חללים הינה מפיצי ריח חשמליים. לשיטה זו מגוון יתרונות על פני שיטות אחרות: ראשית, מדובר בשיטה חסכונית יחסית, שכן רכישת המכשיר היא חד פעמית, את הסוללות יש להחליף רק אחת לתקופה, וספריי הריח בדרך כלל יספיק לתקופה של חודשיים בשימוש אינטנסיבי יחסית. שנית, בניגוד לשיטות בישום רבות אחרות, מפיץ הריח החשמלי מבשם את החדר בכל שעות היממה, מבלי שום צורך בפעולה מיוחדת מצידנו. בנוסף, מפיצי ריח חשמליים משחררים כמות מדודה וקטנה יחסית מתוך ספריי הריח לחלל החדר, כך שהם מבשמים אותו באופן עדין ונעים, מבלי להעמיס בריח.